Zahájení putovní výstavy o mateřských centrech - Regionální muzeum

 

Dne 14.dubna od 15:00h. proběhlo v místním regionálním muzeu slavnostní zahájení k putovní výstavě pod názvem „Jak se žije v mateřských centrech Středočeského kraje, aneb MC jako služba rodině “. Hlavním organizátorem celé výstavy je Síť mateřských center (SMC). V našem okrese, tedy na Praze-západ, s organizací vypomohlo naše Mateřské centrum Permoníček a ujalo se jejího zahájení. Program otevřely děti z našeho MC pod vedením Katky Špičkové, které za doprovodu kytary zazpívaly několik písniček. Děti také mohly využít výtvarnou dílničku, kterou si pro ně připravilo MC Oáza z Mníšku pod Brdy.

Pozvání na zahájení výstavy přijal pan starosta Ing. Ladislav Čmelík, který krátkým proslovem seznámil návštěvníky s podporou  MC Permoníček ze strany města Jílové u Prahy. O celé výstavě pohovořila krajská koordinátorka pro středočeský kraj ze SMC paní Jiřina Chlebovská a jelikož se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit prezidentka SMC Rut Kolínská, její pozdrav přečetla druhá krajská koordinátorka pro středočeský kraj SMC paní Linda Pačesová. Poté v atriu muzea zaznělo vystoupení jílovského pěveckého sboru Homunculi. Celý program byl zakončen dětským představením divadelního spolku Anima Candida „Pohádky z kouzelného kabátu“. Dětem se vystoupení velice líbilo a bylo krásnou tečkou za programem zahájení výstavy.

Velké poděkování patří jílovskému Regionálnímu muzeu za poskytnutí prostor a přípravu pohoštění.

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic