11.11. 2010 Oslava Sv. Martina s lampiónovým průvodem, výtvarná dílna

 
Tradiční lampiónový průvod vyšel letos na čtvrtek 11.listopadu, tedy přesně na svátek Sv. Martina. Před samotným průvodem proběhla v herně MC Permoníček výtvarná dílna, ve které si mohly příchozí děti vytvořit rytířskou helmu s chocholkou a papírovou hlavu koně na tyčce. Děti a zejména maminky si s vyráběním hravě poradily a najednou byla herna plná malých rytířů a jezdkyň na koni. Kolem čtvrté hodiny odpolední se pomalu začalo prostranství před ZUŠ zaplňovat zvědavými dětmi dřímajícími v rukách pestrobarevné lampióny. Na ně již čekal rytíř Jan, kamarád Sv.Martina s informací, že Sv. Martin, druh a kamarád jeho, se ztratil a bude potřeba ho najít, stejně tak jako poklad, který se někde po cestě nachází a o kterém se rytíř Jan doslechl. Děti byly natěšené, rodiče v očekávání. Bude letos kůň živý, či papírový? Během smrákání se průvod s rozsvícenými lampiony v čele s Janem vydal po stopách přes park za muzeem až na volné prostranství za ním. Zde byl objeven naditý poklad plný preclíků a čokoládových mincí. Po rozdání dobrot všem hodným dětem, co se rády dělí rytíř Jan spolu s pomocníkem a všemi dětmi zavolali na Sv. Martina, zda se neukáže. Pochvičce čekání a volání z temnoty přicválal Sv. Martin na bílém oři. Statný kůň svou bělostí zářil na celé okolí, ale sněhovou nadílkou nás neobdařil. Zato Sv. Martin povyprávěl o tom, jak se rytíř Martin svatým stal. Poté požádal svého věrného přítele Jana aby jemu i celému průvodu na cestu posvítil a v čele lampiónového průvodu se pak Sv. Martin a všechny děti s rodiči přesunuli zpět před MC. Permoníček. Tam si děti rozebraly poslední čokoládové mince a vyfotily se s koněm i Martinem.
Oslava Sv. Martina s lampiónovým průvodem se letos opravdu vydařila. Slovy mého syna Vojtíška: „To byl den super den, nejlepší den na světě“. Snad i Vašim dětem se tento den líbil.

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic