Povídání o zvířátkách s myslivcem panem Jaroslavem Kostečkou

Ve čtvrtek 3. června odpoledne se v herně Mateřského centra Permoníček konala myslivecká přednáška pana Jaroslava Kostečky.

Tak jako v loňském roce byl program původně naplánován jako procházka za zvířátky do Chotouně a zpět, ale vzhledem k nepříznivému počasí se dvacítka dětí i s maminkami, tak jako loni, přesunula do herny MC. Pan myslivec společně se svou manželkou paní Milenou Kostečkovou připravili poutavé vyprávění o zvířátkách žijících kolem nás. Děti hádaly názvy zvířat podle obrázků a dozvěděly se mimo jiné i rozdíl mezi srnci a jeleny, že sičící hady raději obcházíme a že v jižních Čechách žije početné stádo Losů. Děti pak byly odměněny drobnými dárečky s vyobrazením lesní zvěře a uspokojeny byly i jejich mlsné jazýčky.

SOUTĚŽ: Během povídání maminky obdržely 11 listů A4 s vyobrazením rostlin, stromů, zvířat i jejich stop. Za úkol mají se svými dětmi doma všechny obrázky pojmenovat a do úterý 8.6. 2010 donést vyplněné se jménem do herny MC. Pro první tři maminky s dětmi, které správně uhodnou nejvíce obrázků zvířat a rostlin je připravena krásně ilustrovaná knížka. Tak hurá do toho!

Manželé Kostečnovi věnovali odměnu za přednášku na provoz Mateřského centra. Stejně tak i vybrané vstupné, které bylo dobrovolné, bude použito na provoz MC. Panu Kostečkovi s manželkou Milenou a účastníkům přednášky velmi děkujeme.

Těšíme se na další setkání s panem myslivcem Jaroslavem Kostečkou. A příště už snad bude počasí takové, abychom mohli uskutečnit onu Výpravu za zvířátky či jinými kočkovitými věcmi J!

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic