SVATOMARTINSKÁ výtvarná dílnička a LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD

Ve čtvrtek 12. listopadu se v herně MC otevřela tématická výtvarná dílnička. Ve tři hodiny odpoledne se tu postupně sešlo okolo 25 dětí, které si mohly vytvořit koníka s hřívou, masku koně anebo rytířský štít. Většina dětí zvolila koníka a pak se nám herna proměnila v divoký koňský dostih.
Před půl pátou jsme se po náročném ukočírávání rozjetých koníků přemístili před MC, kde nás svatý Martin poprosil o pomoc při hledání svého bílého koně, který se mu zaběhl. Děti s radostí souhlasily a tak se po jeho stopách vydalo na 150 dětí, rodičů, babiček i dědečků. A že jich po sobě zanechal! Po zlatých stopách od podkov jsme se dostali až na pole pod Boží skálou a tam jsme bílého koně konečně dostihli. Udělali jsme tím svatému Martinovi velkou radost a ten se proto dětem odměnil malou svačinkou.
I když byl Martinův bílý kůň podstatně menší než loni, myslíme, že i tak si to děti opravdu užily. Nehrozil alespoň žádný kopanec a děti si mohly na koně bez starostí "vyskočit". :)
Martine, teď už jen ten slíbený sníh! Děkujeme! :)

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic