Protistresový program

Další přednáška v rámci semináře "PROTISTRESOVÝ PROGRAM aneb kudy tudy k sobě sama" se uskutečnila ve středu 25. března.  Tentokrát klinická psycholožka Mgr. Miroslava Pešlová napověděla maminkám, jak vylepšit komunikaci hlavně v partnerských vztazích. Během semináře s pěticí účastnic probrala na konkrétních příkladech i krizové situace v komunikaci a jak se jim vyhnout.

Ve středu 25. února proběhl druhý seminář "PROTISTRESOVÝ PROGRAM aneb kudy tudy k sobě sama". Tentokrát se klinická psycholožka Mgr. Miroslava Pešlová zaměřila na komunikaci a její pasti. V úvodu zopakovala všem deseti účastníkům, mezi kterými byl i jeden muž, jaká úskalí je při komunikaci čekají. Připomněla i několik způsobů, jak "zaručeně zničit každou komunikaci". V druhé části semináře se pak všichni zkusili uvolnit od stresu.  

Ve středu 4. února se uskutečnil seminář "PROTISTRESOVÝ PROGRAM aneb kudy tudy k sobě sama".

Klinická psycholožka Mgr. Miroslava Pešlová vedla seminář ve velmi příjemném a komorním duchu, kterému nahrával i počet účastníků. Mgr. Pešlová čtyřem maminkám nejprve teoreticky pojmenovala stresové podněty, které většinou vnímáme jen podvědomě, vysvětlila co dělá takový podnět s lidským organismem a zdůraznila prolínání tělesné i psychické stránky člověka. Vysvětlila, jak je uvolnění svalového napětí a pravidelné trénování tohoto stavu přínosné pro chování člověka v jakékoliv situaci. Při praktickém cvičení si to všechny maminky vyzkoušely na vlastní kůži a byly více než překvapeny, jaké uvolnění fyzické i psychické jim to přineslo. Mgr. Pešlová trpělivě odpovídala na všechny otázky v živé diskusi a po dvouhodinovém povídání se rozloučila s odpočinutými a usměvavými maminkami.

 

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic