5.9. Dopravní den

5.9.  proběhl na školním hřišti Dopravní den. Původně měl být organizován BESIPem, ale nakonec vzhledem k dotační politice kraje, dopravní den organizovalo pouze Mateřské centrum a od BESIPu jsme měli jen dárečky pro děti. Dopravní den zahájily 2 třídy prvňáčků, které byly rozděleni do skupin a spolu s paní učitelkami, vychovatelkami a maminkami z MC plnily úkoly na stanovištích. Velkou radost nám udělal pan policista z městské policie v Jílovém, který nám i přes pozdní prosbu přišel pomoct. Dětem řekl základy přecházení po přechodech a chování na silnici. Prvňáčky vystřídaly děti z mateřského centra, kterých přišlo asi 20 (z toho ale většina jejich maminek pomáhala s organizací) a spolu s nimi dorazilo i 25 předškoláčků z Komenského MŠ se dvěma paní učitelkami. I tyto děti obcházely různá stanoviště, ale na rozdíl od školáčků jezdily i na kolech a odrážedlech jízdu zručnosti.
 Všichni pak kreslily křižovatky, učily se řídit auto na silnici s dopravními značkami, poznávat dopravní značky, mohly si vyrobit semafor či zajezdit s autíčky na namalovaných silnicích. Všechny děti dostaly po splnění všech úkolů moc hezké a praktické dárečky - reflexní pásky, odrazky, omalovánky, propisky atd. I když se počasí zprvu tvářilo nepřívětivě, nakonec vše dobře dopadlo, vyčasilo se a děti byly velmi spokojené. Velký dík patří všem, kteří pomáhali s organizací, ale především Mgr. Mileně Kostečkové, bez níž by se dopravní den neuskutečnil.

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic