4.12. Mikulášská nadílka

V neděli 4.12. proběhla v KICu Mikulášská besídka. Na úvod zatancovala děvčátka z kroužku Tanečky a Myšky pod vedením instruktorky Báry Kulmanové dva mikulášské tanečky. Pak následovalo zpívání koled a mikulášských písniček dětmi z MŠ Pod školkou pod vedením paní učitelky Gábiny Novákové. Děti měly za úkol rozezpívat celé dětské publikum. Spolu s paní učitelkou naučily ostatní písničku Mik, miku, Mikuláš, kterou později přivolávaly Mikuláše. Také naučily ostatní prima pohybovou básničku o čertovi, který snědl bramboru. Když tedy opravdu přivolaly Mikuláše, čerta a anděla, ukázalo se, že místo čerta dorazila docela hodná čertice Luciána. Nikdo se nemusel bát. Mikuláš promluvil dětem do duše a pak měly možnost zasloužit si nadílku soutěžemi a písničkou. Děti nosily oříšky na lžíci, ujídaly bonbóny na provázku a do pytlů třídily jablka, ořechy a brambory. Když už bylo soutěží dost, ochladily děti čertici koulovačkou z papírových koulí. Nakonec ještě poslední písnička a prťata si mohla dojít pro balíčky, ale jen ti, kteří prošli pod Mikulášskou berlí. Větší děti už musely zazpívat samy nebo ve dvojici. Úplně na konec děti naučily básničku i čertici a Mikuláš se svým doprovodem slíbil, že dorazí i příští rok.
Velice děkujeme všem účinkujícím, kteří pomohli vytvořit příjemný program bez nároku na honorář. Děkujeme také městskému úřadu v Jílovém za bezplatné zapůjčení sálu.
Celkem se akce zúčastnilo kolem 60 dospělých a dětí. Atmosféra byla příjemná a docela komorní. Mrzí nás ovšem, že nepřišlo zhruba 25 zapsaných lidí, čímž blokovali tuto akci dalším zájemcům, které vzhledem k plnému rezervačnímu listu MC Permoníček odmítlo….

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic