5.11. Kurz mozaika pro začátečnice

 

Mozaika je velmi atraktivní výtvarná technika, při které se fantazii meze nekladou. Pokud dodržíme základní postupy a zákonitosti mozaiky, výsledkem je krásný a originální dekorační předmět.
 
Sobota 5. listopadu dopoledne patřila všem, kdo chtěl vyzkoušet tradiční výtvarnou techniku skleněné mozaiky. Protože se sešly tři maminky, které s touto metodou dekorování předmětů doposud neměly zkušenost, zahájila lektorka paní Lucie Záhorová kurz vysvětlením základních pojmů. Pohovořila o výběru mozaikových kamenů, jak je vysazovat, jaké zvolit lepidlo a spárovací hmotu a v neposlední řadě jaké nástroje jsou pro mozaikování nutné. Mezitím si účastnice kurzu vybraly předmět, který budou zdobit. Všechny maminky zvolily malou dřevěnou krabičku.
První obavy, že vše půjde pomalu a nebude dle představ se brzy rozplynuly. Na všech maminkách bylo vidět, že je technika zaujala, přestože zjistily, že i sebelehčí motiv je celkem pracný.
Výsledkem dopoledního snažení byly tři originální krabičky, které mohou sloužit např. jako šperkovnice. Posuďte sami, jak se povedly!

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic