Přednášky a semináře

Jak zvládat stres

5. 10. 2007, 19:00

 

Se stresem se musí vyrovávat každý. Jak na to, poradila dvanácti maminkám při pátečním semináři absolventka Pražské psychoterapeutické fakulty Herma Těšinová. Během tříhodinového semináře se maminky dověděly, mimo jiného, jak uvolnit své tělo, jak bojovat se stresem, jak mu předcházet nebo co udělat pro radost svých dětí. Za zajímavý a poučný seminář paní Těšinové, děkujeme.

 

Do školy/školky pravou nohou

20. 9. 2007, 20:00

Vstup do školy a školky je jedním z prvních důležitých životních kroků dítěte z rodiny do společnosti. Ten jim chtěla ulehčit první poprázdninová přednáška. Sedm maminek a jeden tatínek zahrnuli předškolní speciální pedagožku a rodinnou psychoterapeutku Zuzanu Těšínskou spoustou dotazů. Ta jim odpovídala a radila téměř dvě hodiny. Děkujeme. :)

 

 

Očkování a nové vakcíny, prevence pneumokokových onemocnění

17.5.2007, 20:00

Přednáška Očkování a nové vakcíny, prevence pneumokokových onemocnění byla věnována hlavně prevenci a vakcíně Prevenar. Přednášející dětská lékařka Lenka Kejvalová předala necelé dvacítce přítomných maminek cenné informace o této nebezpečné nemoci i o tom, jak mají své děti chránit. Přednáška ale pomohla i samotnému mateřskému centru. Firma Wyeth, která vakcínu v Česku distribuuje, totiž slíbila finanční dar, když na přednášku přijdou maminky aspoň dvaceti dětí do pěti let. Maminky svou hojnou účastí tuto podmínku splnily.
Všem maminkám i firmě Wyeth děkujeme :)

Život ohrožující stavy - první pomoc

26.4.2007, 20:00

první pomocprvní pomocprvní pomocprvní pomocprvní pomocprvní pomoc


Během této přednášky se účastníci dozvěděli něco o záchraně života a zdraví. Instruktoři Červeného kříže Jan a Jiří Čihákovi připomněli nejen základní pravidla první pomoci u dětí i dospělých. Zaměřili se na to, jak poskytnout pomoc při bezvědomí, zástavě dechu a srdce. Maminky viděly, jak člověka v bevědomí dostat správně do stabilizované polohy, jak mu v případě potřeby uvolnit dýchací cesty a zopakovaly si jak sptávně poskytnout umělé dýchání. Záchranáři se zvlášť věnovali i poskytnutí první pomoci u kojenců a malých dětí. Rodiče si vše mohli prakticky vyzkoušet i na resuscitačních pomůckách.

Maminko, tatínku, mluvím správně?

12.4.2007, 20:00

Rodiče na přednášcePřednáška logopedkyPo krásném a slunečném dni se zhruba patnáct maminek a dokonce i jeden tatínek sešli v herně na přednášce klinické logopedky Evy Šedivkové. Ta všechny přítomné v úvodu seznámila s vývojem řeči a nastínila problémy, se kterými by se maminky mohly setkat. Během téměř dvouapůlhodinové přednášky zahrnovaly maminky magistru Šedivkovou dotazy, jak řešit konkrétní problémy svých potomků. Odbornice a také maminka 17měsíčního Vojty trpělivě odpovídala a radila. Hlavně maminkám poradila, kdy neztrácet hlavu a kdy už je čas zamířit k odborníkovi.
A kdy je ten správný čas? Přečtěte si doporučení Mgr Šedivkové :-)

doporuceni logopeda.doc

Prevence onemocnění z potravin

9.2.2007, 10:00

Maminky na přednášceMaminky na přednášceJak správně jíst

Druhá únorová přednáška byla na téma více než aktuální: Prevence onemocnění z potravin. Pan Olaf Deutsch z Ústavu zemědělských a potravinářských infomací a lékařka Jolana Rambousková věnovali velkou pozornost rizikovým potravinám. Zároveň upozornili na důležitost správného uchovávání potravin. Zhruba desítka maminek si rovněž připomněla, jak s potravinami zacházet, aby se nestaly zdrojem nebezpečných nemocí jeko je listerióza či salmonelóza.  Maminky se také ve stručnosti seznámily se základy zdravé výživy. Živou diskusi na konci přednášky přerušily až děti, které se po hodině a půl už toužily proběhnout.

Mléčný chrup a jeho kazivost

1.2.2007, 18:30

Spolu s MUDr. Norou Plechatou si maminky povídaly o zubech svých dětí, především těch nejmenších. Dozvěděly se nejen o specifikách mléčného chrupu a jeho kazivosti, ale i jak o zoubky správně pečovat. Také se debatovalo o výběru správného kartáčku, pasty a vhodnosti fluoriodových tablet a mnohém dalším. Děkujeme a přejeme si, aby naše návštěvy u zubaře byly pokud možno jen v rámci prevence :)

Nejbližší akce


středy od 13.9.2023 15:30-17:30 herny pro děti s doprovodem


čtvrtek 14.9.2023 19:00 seminář Výživa v těhotenství a při kojení


prosíme v případě zájmu o návštěvu herny proveďte
registraci do 12-ti hodin dané středy na e-mail
permonicek.jilove@gmail.com


 
Podrobné informace o jednotlivých akcích naleznete v sekci Plánované akce.

 




Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic