Dětský den v duchu oslav 680 let od první datované zmínky o městě Jílovém u Prahy

V sobotu 28. května vypukl v Jílovém u Prahy Dětský den!
Nejprve, od 11.00 hodin proběhlo v Kulturním centru představení pohádky loutkářského mistra Pavla Vangeliho o starobylé Praze. Děti byly nadšené a rodiče si pochvalovali, že ještě dnes existují tak poetické a hudební pohádky.
Mezitím, v době kdy děti tiše sledovaly dětské představení, pobíhal tým maminek a tatínků ve spodní části jílovského náměstí, kde se připravovala hlavní část programu - tedy Dětský den v duchu oslav 680 let od první datované zmínky o našem městě. Protože je naše město zlatohorní, mohly si děti vyzkoušet mnoho zajímavých disciplín jako rýžování zlata, ražbu mincí, střelbu z luku a jízdu na ponících. Aby té zábavy nebylo málo, absolvovaly děti řadu soutěží s hornickou tematikou, např. Hornickou rychlostní zkoušku, Hornickou dráhu, Hod kamenem do kruhu, Hledání zlatých valounů v písku nebo hmatové poznávání předmětů skrytých v krabici s názvem V dole zhaslo světlo... K tomu všemu si děti mohly nechat pomalovat obličej od dvou maminek výtvarnic a také si mohly vyrobit figurky ze slaného těsta. Až když děti nasbíraly alespoň 6 razítek za jednotlivé soutěže, dostaly diplom a odměnu. Celý program zpestřovaly komentátorské vstupy, které seznamovaly účastníky Dětského dne s historií města a opepřily soutěživost vědomostními kvízy. A komu ze soutěžního klání vytrávilo, mohl se občerstvit u stánků a navíc si i koupit dárečky a balonky.
 
Děkujeme všem realizátorům Dětského dne, maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům a hlavně dětem. V neposlední řadě i Městu Jílovému, které nás věcně i finančně podpořilo.
Dětského dne se zúčastnilo cca 90 dětí a 180 rodičů.
 

 

Mateřské centrum PERMONÍČEK, Masarykovo náměstí 195 , 254 01 Jílové u Prahy, IČO: 270 20 207, Kontakt: permonicek@mcpermonicek.cz

 

Designed by iMagic